Pais Kòrsou is geboren! De geboorte vond plaats op het Brionplein met een mooie ceremonie, die gezien deze belangrijke mijlpaal, zeker de moeite waard was. Hoewel de euforie met betrekking tot deze op handen zijnde gebeurtenis en rond de activiteiten op het Brionplein in de dagen voor 10-10, niet merkbaar was, heeft onze bevolking bewezen, wel degelijk deze mijlpaal te willen vieren door persoonlijk aanwezig te zijn.
Na vele jaren van onderhandelingen is het eindelijk zover, dat Curaçao een autonoom eiland wordt binnen het koninkrijk. Wij hebben ons niet meer te bekommeren om de andere eilanden en ook kunnen wij geen verantwoordelijkheden meer afschuiven op ‘anderen’. Wij zijn gedurende de laatste jaren voortdurend zo bezig geweest met de staatkundige structuur, dat andere aspecten die ook de nodige aandacht vereisten, deze niet of niet voldoende kregen. Wij zijn eindelijk zover dat wij ons nu voor 100 procent kunnen gaan inzetten voor die aspecten die schreeuwen om aandacht, zoals ons onderwijssysteem, de armoedebestrijding en het welzijn van onze bevolking.
Onze eerste gouverneur van Pais Kòrsou, de heer Frits Goedgedrag, heeft zondagochtend in de Staten aan zowel Statenleden als toekomstige ministers, een aantal zeer waardevolle aanbevelingen gedaan en het is te hopen dat men deze ter harte zal nemen.
Pais Kòrsou begint met een nieuwe regering die bij de bevolking de hoop heeft gewekt dat er gewerkt gaat worden om tegemoet te komen aan hun noden. Nu is het dus tijd om het woord bij de daad te voegen, want wij moeten ons realiseren dat de politieke campagne achter de rug is. Wij hebben een nieuwe regering en moeten deze regering niet alleen de ‘benefit of the doubt’ geven, maar ook daadwerkelijk onze medewerking om van Pais Kòrsou een gezonde baby te maken, waar wij allemaal trots op kunnen zijn.
Aan iedereen die ervoor gezorgd heeft, dat wij zover konden komen, in het bijzonder mevrouw Emily de Jongh-Elhage en mevrouw Zita Jesus-Leito en al hun medewerkers, masha danki voor al het werk dat jullie verzet hebben. Jullie kunnen hier met trots op terugzien.
Aan de nieuwe regering veel sterkte en wijsheid toegewenst en een verzoek om er rekening mee te houden, dat wij als kritische burgers al uw stappen nauwkeurig zullen volgen en, waar nodig, zeker opbouwende kritiek zullen leveren om Pais Kòrsou op de goede weg te leiden en te behouden.

Anthony Haile (een trotse inwoner van Pais Kòrsou), Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.