Lieve Vader,
Vandaag alleen maar dank. Voor de multiculturaliteit van mijn land. Dat U Heer hier aanbeden wordt in kerken, moskee, synagogen en onder de boom. Dat wij hier appels eten uit de Verenigde staten, mandarijnen uit Chili en kaas uit Nederland. Dat Venezolaanse ‘banana’ niet gemist kan worden bij onze piská kriyojo. Dank U Vader dat priesters hun Colombia, Polen, hun Italië verlaten, om U hier te dienen. Dank U dat ik in Nederland welkom was om mij daar te ontplooien, te studeren en geestelijk rijker mocht terugkeren naar mijn eiland. Dank U vader dat er ergens ter wereld medicijnfabrieken staan zodat wij onze ziekten zoveel mogelijk kunnen bestrijden. Ik ben dankbaar Vader dat mijn land de mensenrechten respecteert, zoals het uw bedoeling is. Ik ben dankbaar dat ik hier tambú kan horen, de bachata en dat Mozart ook zijn plekje heeft. Ik ben dankbaar Vader dat ik stromend water heb, om te koken en vooral om ook om te douchen. Dank U vader dat dit water niet goedkoop is, zodat ik elke druppel apprecieer. Mijn moeder moest nog naar een afgelegen bron lopen voor een emmer water, zoals U wel weet.
Wat ben ik blij als ik kijk naar alle hardwerkende mensen die samen dit mooie volk vormen. Zij zijn er in alle kleuren van de regenboog, precies zoals U het bedoeld heeft. Zo hoef ik niet naar Suriname, China, Libanon, Ghana, Venezuela, Hispañola, India en noem maar op, om al uw kinderen te ontmoeten. Dank U voor alle geestelijke rijkdom die ze hier brengen, alleen al door hier te zijn. Dank U Vader dat de toeristen goed worden behandeld, zodat ze hun geld uitgeven en ons werk geven. Ik dank U verder voor alle Amerikaanse gemakken in huis en daarbuiten.
Vader ik ben U dank verschuldigd dat ik, hoewel niet hier geboren, toch mijn eiland mag noemen. Dank U Vader dat cultuur overal en altijd aan verandering onderhevig is, omdat onze kinderen hun eigen wijsheid meebrengen. Vader, help ons de monsters van intolerantie, machismo en racisme af te wijzen. Het is goed om te leren van ons verleden, zodat wij ophouden dezelfde fouten te herhalen en U daar lekker de schuld van te geven. Dat wij ons steeds meer realiseren dat machogedrag verwerpelijk is zowel bij mannen als vrouwen. Dat daar in de plaats moet komen: uw zorgzame Vaderlijk en Moederlijk gedrag!
Met dankbare vreugde
Maria Pestana Gomes, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.