Op bladzijde 5 van het AD van donderdag 23 september is een foto geplaatst van de minister-president van het Koninkrijk en van Nederland  met naast hem de minister-president van de Nederlandse Antillen. Zij maken deel uit van de delegatie van het Koninkrijk bij de Verenigde Naties in New York. Op de foto zien we een naambordje met daarop de tekst: ‘Netherlands’. Dit is fout en moet zijn ‘Kingdom of the Netherlands’. Als ik minister-president van de Nederlandse Antillen was geweest zou ik dit meteen hebben laten aanpassen.
Nu kan je hier weer allerlei theorieën en verwijten op los laten, zoals discriminatie, kolonialisme, verdrukking van Aruba en de Nederlands Antillen, enz. Heeft geen enkele zin en is ook niet ‘to the point’. Sinds 1954 is dit al fout toegepast en geen mens heeft hier erg in gehad. Dus gewoon even Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk en in het bijzonder de Vertegenwoordiging van het Koninkrijk bij de Verenigde Naties hierop attenderen en het is opgelost.
In de lijst van deelnemende staten bij de VN staat ook Netherlands en niet Kingdom of the Netherlands. De kop van het Statuut zegt: ‘Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden’. Bij het Verenigd Koninkrijk is er wel een bordje ‘United Kingdom’ en niet bijvoorbeeld ‘England’.

Henk Pasman, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).