In uw krant van maandag 9 juli werd aangegeven dat in de Staten de MAN-fractie sancties tegen Noord-Korea niet nodig vindt. Nu is een ieder inmiddels bekend met het feit dat er in deze Staten niet de crème de la crème zit, niet de meest intelligente mensen die ons eiland heeft voortgebracht, want laten we nu wel wezen je bent als Statenlid toch wel enigszins op de hoogte van de internationale ontwikkelingen? Zo niet, dan voel ik mij gewoon verplicht het volgende te delen. Allereerst toch nog even ingaan op de opmerking met betrekking tot de Europese Unie (EU), want het is niet alleen de EU die sancties heeft ingesteld tegen Noord-Korea. Ook de voltallige Verenigde Naties (VN)-Veiligheidsraad behoort hiertoe, want die heeft unaniem tot sancties besloten. De EU doet zelden iets onafhankelijk van de VN. De sancties die zijn opgelegd aan Noord-Korea worden pas verlicht als de denuclearisatie van dat land volledig is afgerond en daar is tot op heden geen zicht op, zeker nu Noord-Korea de Verenigde Staten (VS) beticht van ‘gangsterpraktijken’. De vrede tussen Noord- en Zuid-Korea is nooit getekend en er is nog steeds een permanente oorlogsdreiging. Binnen enkele minuten kan Seoul grotendeels vernietigd worden door op scherp staande raketten vanuit het noorden. Ten tijde van de ‘Sunshine Policy’ was er ook geen zicht op vrede tussen beide landen. De bekende Amerikaanse Director of the Asia Program at the Woodrow Wilson International Center for Scholars, Abraham M. Denmark in Denver Colorado schrijft dat Noord-Korea zijn kernwapens beschouwt als essentieel voor de ‘veiligheid van het land’.
Dan gaan de Statenleden voorbij aan het volgende en meest griezelige van het geheel, namelijk dat de VN sinds maart verleden jaar het meest gedetailleerde onderzoek ooit uitgevoerd heeft tegen Noord-Korea inzake mensenrechtenschendingen. Het land bezondigt zich volgens het rapport aan extreme overtredingen van de mensenrechten. De VN wil deze misdaden dan ook bestraft zien, aldus BBC. Het liefst voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.
Sorry hoor, maar ik wil de Statenleden toch oproepen hun huiswerk beter te doen, zich te verdiepen in internationale ontwikkelingen en zaken en als het even kan de internationale media te volgen. U moet zich schamen, u strijkt maandelijks belastinggeld op, opgebracht door de Curaçaose belastingbetaler voor onbenullig gebazel en beschamende onkunde.


Josef Martina
Curaçao

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.