De Ombudsman wil de klaagcultuur promoten en de represaille-angst doorbreken, zo heeft hij naar voren gebracht tijdens de grootse viering van het 15-jarig bestaan van de Ombudsman. Over welk land heeft Keursly Concincion het? Curaçao, waar alles mogelijk is? Concincion heeft het in zijn toespraak bij de viering over een goede klachtenregeling die moet komen. Dat geldt dan ook voor de Ombudsman zelf. Komt het door deze slechte klachtenregeling dat ik, als klager voor langer dan een jaar, het gevoel heb dat er totaal niets met mijn klacht is gedaan? Valt mijn klacht misschien niet onder onheuse behandeling?


Mijn klacht was juist tegen een in januari 2015 onrechtmatig (door een agent op de fiets) in beslag genomen Vespa (dit is een scooter), die dezelfde nacht uit het politie-depot werd gestolen. Hoe staat het met de zorgplicht van inbeslaggenomen goederen? Of is deze Vespa (waarvan alle papieren in orde waren) juist in beslag genomen om gestolen te worden? Hoe staat het met de nauwgezette samenwerking van de Ombudsman en de minister van Justitie om er zorg voor te dragen dat oude klachten van burgers afgehandeld worden?


Welke les kunnen wij als burgers leren als er helemaal geen respect is noch voor de klagende burger noch voor het kantoor van de Ombudsman? Ik ben het afgelopen jaar tientallen keren het gebouw van de Ombudsman binnengestapt zonder antwoord op mijn klaagbrief te krijgen. Concincion vindt dat de ambtenaren getraind moeten worden in het op de juiste wijze afhandelen van klachten en klanten. Naar mij mening is het kantoor van de ombudsman een van de weinige kantoren op Curaçao waar de ambtenaren zeer klantvriendelijk zijn.

Sonja Berkemeijer
Curaçao

ADBrief 800

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.