Het toerisme is voor Curaçao uiterst belangrijk. Een kwart van onze economie functioneert dankzij het toerisme. Elke inwoner heeft belang bij het toerisme, want zonder toerisme zal er minder werkgelegenheid zijn, zouden de belastingen omhoog moeten en de kosten van levensonderhoud stijgen.
Elk normaal denkend mens zou verwachten, dat wij met ons allen, alles zouden doen om ons eiland zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Helaas, is dit niet het geval.brief
In de eerste plaats moet Curaçao schoon zijn en blijven. Toeristen betalen geen kapitalen om vuil te zien. Het komt te veel voor, dat er vuilnis langs de openbare weg ligt, waaronder roestende autowrakken, puin en andere zaken, zoals weggeworpen schuimplastic voedseldozen. Een toeristische trekpleister is het Curaçaosch Museum (Museo di Kòrsou). Schuin tegenover dit museum ter hoogte van het medisch consultatiebureau voor kinderen van de GGD, is er een open stuk grond, dat door onverantwoordelijken wordt gebruikt om grof huisvuil te storten.
Rondom dit museum treft men dichtgemetselde gebouwen, veel vuil en aan de achterkant twee verlaten roestige vrachtwagens aan. Veel hiervan binnen de gezichtskring van toeristen en cruise-passagiers, die per bus komen. Ik zou graag zien dat sommige buurtbewoners op dit gebied meer verantwoordelijkheid tonen.
Mijn vraag is of het mogelijk is om meer voorlichting over dit onderwerp aan de bevolking en in het onderwijs te geven, alsmede op korte termijn de rommel op georganiseerde wijze op te ruimen. Onze toekomst staat op het spel.
Julie Kooijman,
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.