Julianadorp staat bekend bij vele mensen als een ‘bon bario’. Maar is dat nog wel zo? Wist u dat meer dan 50 procent van de lantaarnpalen het niet doet? Wist u dat er verschillende illegale doorgangen zijn gemaakt die kennelijk gedoogd worden door de overheid? Wist u dat Julianadorp geteisterd wordt door vele gaten in de wegen die leiden tot zeer onveilige verkeerssituaties? Wist u dat er bijna dagelijks inbraken en ook atrako’s worden gepleegd waarbij fietsende kinderen hun fiets afhandig wordt gemaakt met een pistool aan het hoofd?
Het spijt ons zeer te moeten ervaren dat Julianadorp zo langzamerhand niet meer de ‘bon bario’ is, waarvan een ieder denkt dat je kinderen in alle rust en veiligheid kunnen opgroeien of je rustig je oude dag kan doorbrengen.
Als burger, belastingbetaler, buurtbewoner verwacht je op zijn minst dat gedane toezeggingen door de overheid worden nagekomen, zoals de volgende:
Rotonde bij de scholen op de St. Michielsweg (sinds 2006 toegezegd); Sanering van het elektriciteitsnetwerk voor de lantaarnpalen, waardoor Julianadorp geen paradijs meer is voor inbrekers. Aqualectra gaf aan te wachten op DOW, DOW geeft aan dit vorig jaar te hebben begroot, gedeputeerde heeft dit voor een andere wijk bestemd. Wat nu? Vernieuwing van de riolering die sinds de Shelltijd, 50 jaar geleden, nooit is onderhouden; Asfaltering op de wegen, die nu door gaten worden geteisterd en ook leiden tot verkeersonveilige situaties; Optreden tegen illegale doorgangen in Julianadorp waardoor Julianadorp alleen bezocht wordt door mensen die er werkelijk wat te zoeken hebben. De politie is op de hoogte, DOW is op de hoogte, er gebeurt niets; 2006 werd door het Bestuurscollege uitgeroepen tot ‘aña di bario’, het jaar van de woonbuurten. Doelstelling van dit nobele streven was om de leefbaarheid van onze woonbuurten te bevorderen; Is Julianadorp geen woonwijk? Beleid hierover is kennelijk gemaakt, maar wat is er terechtgekomen van de uitvoering hiervan, wie voelt zich hiervoor verantwoordelijk?
DOW, Aqualectra, wegenfonds, verantwoordelijke gedeputeerde, Eilandsraad en Bestuurscollege, wij vragen u urgent om duidelijkheid omtrent de gedane toezeggingen, wij als burgers, belastingbetalers en buurtbewoners, verwachten dat u ons niet van het kastje naar de muur stuurt, maar ons bijstaat om de wijk weer leefbaar te maken.

Lenie Beckers, Fundashon Julianadorp


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.