Vanochtend in Ultimo Noticia, de klaagbrief van de redactie, dat de ‘Makamba’ Dick Drayer de grote boosdoener is omdat Ultimo Noticia veroordeeld was om Drayer een ton te betalen voor foto’s die door de redactie is geplaatst zonder zijn toestemming.
Natuurlijk is dat vonnis de reden waarom Ultimo Noticia waarschijnlijk over de kop zal gaan en weer mensen hun baan kwijt zullen raken omdat de krant dat niet kan betalen.
Maar het is niet de eerste keer dat de krant foto’s van anderen plaatst zonder te vragen of ervoor te betalen of de bron te noemen, want Caroline Castendijk is daar ook het slachtoffer van geworden en is de foto, nadat zij de krant erop heeft gewezen, die foto gauw weer weggehaald.
Eerst reageerde de krant met ‘Dick Drayer krijgt geen cent van ons!’, maar ik geloof dat hun advocaat hen erop heeft gewezen dat met dat vonnis Dick waarschijnlijk de nieuwe eigenaar zal worden van die krant en dat ze beter een toontje lager kunnen gaan zingen, wil de directeur nog een baan hebben als Dick daar de eigenaar wordt.
Dus gaan ze de, zo bekende, rassenkaart spelen en zeggen dat het hof liegt en dat de ‘Makamba’ Dick Drayer de schuldige zal zijn als morgen alle werknemers op straat staan en dat het zo zielig is en weet ik wat allemaal nog meer.
Nee heren, het ligt daar niet aan, het ligt aan de arrogantie van de directie die ondanks gewaarschuwd te zijn om de foto’s van Dick Drayer niet te gebruiken en ondanks de bereidwilligheid om alsnog tot een akkoord te komen, toch door is gaan totdat het op een rechtszaak uitliep en zij verloren heeft en zich nu pas realiseert wat de consequenties zullen zijn voor het voortbestaan van de krant.
En nu dat het serieus wordt, gaan ze op de emoties van het volk spelen om de boel nog te redden en natuurlijk krijgen ze de domme, ongeschoolde, boordevol minderwaardigheidscomplexen fanatici mee, precies wat de vakbonden op dit ogenblik ook doen.
Ik weet zeker dat Dick Drayer nooit de bedoeling had of heeft om de krant te sluiten maar men moet zijn werk ook respecteren en het is duidelijk dat dat niet hoog in het vaandel van de krant staat omdat zij misschien denken omdat ze groot zijn zij de rechten van anderen kunnen vertrappen. Nu komen ze van een koude kermis thuis en lopen nou te jammeren en de vinger alle kanten uit te wijzen behalve naar zichzelf.
Typisch Curaçaos gedrag: het mes heeft mij gesneden en de ‘Makamba’s’ zijn altijd een goede reden om alles wat fout gaat, de schuld te geven. Voorbeeld hiervan is onze grote misdadiger Gerrit Schotte die gaf de ‘Makamba’s’ ook de schuld toen het RST zijn huis binnen viel. Het was een complot natuurlijk, een samenzwering want ik heb niets gedaan en ben zielig. Laat me daar nog een paar traantjes laten en alle oma’s geloven mij.
Ultimo Noticia heeft het risico genomen ondanks de waarschuwing en moet nu op de blaren zitten en loopt een grote kans dat de krant failliet gaat omdat het al een hele tijd niet zo lekker draaide en ze toch in de put zaten en nu gooit Dick de deksel op de put.
Ik blijf lachen op deze klip want het mes heeft hun gesneden en nou zijn ze aan het bloeden maar het is hun schuld niet, maar van die ‘Makamba’ Dick Drayer!
Arthur Donker,
Curaçao

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.