Sinds het aantreden van Onderwijsminister mevrouw Alcalá-Wallé zijn 186 dagen verstreken (teldatum 1 december 2017). In die 186 dagen hebben wij veel van de Onderwijsminister mogen merken, onder andere op foto’s in de kranten en via tv-beelden. Meestal is zij drukdoende om openingen te verrichten, boeken in ontvangst te nemen, gasten te ontvangen, conferenties te openen, nieuwsitems van het tv-journaal te vullen. Over de koers van het onderwijs en over toekomstbeelden betreffende de vorming en ontwikkeling van kinderen en jongeren op Curaçao wordt nagenoeg niets vernomen.

Dat was wel anders in de verkiezingstijd in de aanloop naar het kabinet-Rhuggenaath. Toen had een ieder die meende iets in de politiek te moeten betekenen en zichzelf onderwijs-‘deskundig’ achtte de mond vol over onderwijs, vooral over wat daarin allemaal mis is en wat ‘men’ er aan wilde doen ter verbetering. Na de verkiezingen verstomden al die geluiden, koos het schip van Staat het ruime sop en bleven de beste stuurlui aan de wal achter.
186 days in the public eye .... a waste of time! Die dagen waren beter besteed door in samenwerking met een team van onderwijsdeskundigen en andere ter zake deskundigen (bij voorkeur van buiten het ministerie) een Deltaplan voor het onderwijs te ontwikkelen. Dan hadden wij de minister minder vaak gezien, en hebben we nu vast en zeker een beter uitzicht op het onderwijs van morgen.

Gert Schaap,
Curaçao

ADBrief 800

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.