Waarom is het waarborgfonds nodig? Automobilisten kunnen een beroep doen op het waarborgfonds als ze aangereden worden door een onverzekerde automobilist. Ik lees echter niet in het voorstel van verzekeringsexpert Fred Hoeben dat de onverzekerde automobilist als eerste aangepakt moet worden, uiteindelijk is dat de kern van het probleem. Pak je dat niet aan dan zal het waarborgfonds steeds groter moeten worden. Mijn eerdere gedane voorstel om dit probleem aan te pakken is als volgt. We leven op een eiland en hebben pakweg 70.000 voertuigen, elk voertuig heeft een eigenaar en met de nieuwe Wet kentekenaansprakelijkheid kan de eigenaar aangepakt worden, onder andere op het hebben van een verzekerd voertuig. Dit is vandaag de dag met een kentekenbestand en koppeling met verzekeringsbestand, keuringsbestand, autobelastingbestand vrij gemakkelijk te controleren. Maak een afspraak met de verzekeringsmaatschappijen dat een voertuig nog verzekerd is bijvoorbeeld twee maanden na de vervaldatum. In deze twee maanden neem je het voertuig in beslag totdat de verzekering is betaald. Doe hetzelfde bij verlopen keuring en autobelasting. Heb je dan nog een waarborgfonds nodig, ik denk van niet, behalve misschien voor uitzonderingssituaties.
Henk Pasman
Curaçao

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.