Het droevig spoor van grote verwoesting en dood die de zware orkaan Irma overal waar het langs gaat achter laat, vervult ons met groot verdriet en wij willen daarom ons medeleven en solidariteit tonen met de duizenden slachtoffers.
Wij kunnen als gemeenschap van gelovigen niet ongeroerd en onverschillig blijven bij de beelden en verhalen van dodelijke gevolgen van deze orkaan, aan ons getoond door de communicatiemedia en sociale media hier en in het buitenland.
Ons gevoel van solidariteit en naastenliefde met al deze slachtoffers dient zich te verenigen en ons aan te sporen tot samenwerking om hun noden te helpen verlichten in deze vreselijke omstandigheden.
Maar de menselijke geest zal te midden van ruïnes en puin altijd weer opstijgen en nooit weggeblazen worden. Daarom, laat ons - terwijl wij voor hen bidden - onszelf als kerken, overheidsinstanties, serviceclubs, sociale en commerciële organisaties, stichtingen, banken, scholen, burgerlijke en religieuze organisaties en alle andere groeperingen, organiseren om zodoende manieren te vinden om aan al deze mensen in verschrikkelijke nood een helpende hand te bieden.
Moge Gods gratie en goedheid een grote bron van steun en hoop zijn voor allen die geaffecteerd zijn door de orkaan en moge Hij ook al uw goede intenties en hulpprogramma’s zegenen ten behoeve van onze broeders en zusters in nood, speciaal op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. 
In de liefde die ons allen bindt.

Bisschop Luis Secco
Curaçao

Luis A. Secco is Bisschop van Willemstad waar Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius deel van uitmaken.

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.