De schoolbrassband van St. Jozef Vsbo maakte een jaar geleden een moeilijke tijd door: twee personen die nauw betrokken waren bij de brassband waren er ineens niet meer. Humphrey Cijntje was medeoprichter van St. Jozef Brass en Surendel Isenia was fourpiece-speler. De brassband staat hier even bij stil.
In 2006 besprak leerling Alton Paas zijn idee, om een schoolbrassband op te richten, met zijn mentor/docente Jeandor, die het idee voorlegde aan ex-directeur Humphrey Cijntje. Hij ging er helemaal mee akkoord. In hetzelfde jaar richtten Alton Paas, docente Jeandor en ex-directeur Humphrey Cijntje St. Jozef Brass op. Hij legde grote voortvarendheid aan de dag en spaarde tijd noch moeite bij de oprichting van de brassband en gedurende de jaren die volgden. Zijn steun en bijdrage waren fundamenteel.
Surendel Isenia was de fourpiecespeler van St. Jozef Brass. Hij beheerste ook andere instrumenten en kon ook acteren en zingen. Op de fourpiecespeler blonk hij uit, hij werd hiervoor alom bewonderd. Zijn bijdrage aan St. Jozef Brass was groot.
De leden van St. Jozef Brass betuigen hun dankbaarheid voor de bijdrage van wijlen Humphrey Cijntje en Surendel Isenia en ze blijven geïnspireerd door de gedrevenheid die beiden hebben gehad.

Namens St. Jozef Brass, G.Jeandor, leidster St. Jozef Brass

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.