Alweer een overzicht van het aantal slachtoffers in het verkeer op ons eiland. Als yu di Kòrsou erger ik mij, net zoals velen, aan de onverantwoorde wijze waarop men zich gedraagt in het verkeer. Ik ga niet opsommen wat er allemaal gebeurt want dat weet u beter en net zo goed als iedereen die zich wel aan de verkeersregels houdt. U hebt het over de snelheid op dit eiland. Daarvoor moet je volgens mij op Curaçao geboren zijn om dit te weten. Ook is dit te vinden op internet onder de informatie over Curaçao. In mijn optiek dient u veel meer te doen dan enkel camera's en controle houden. Het zou goed zijn om ook snelheidsborden op het eiland te plaatsen. De vele toeristen nemen het gedrag over van onze cowboys. Wanneer ze aangesproken worden, is het antwoord altijd ‘waar dat wist ik niet’, dit geldt ook voor de Engels- en Spaansprekende toerist. Zelfs de yu di Kòrsou weet niet hoe hard ze mogen rijden heb ik uit eigen ervaring ervaren. Zelfs enkele rijscholen geven deze informatie niet consequent aan of rijden zelf te hard. Trailers met containers en andere vrachtwagen die goederen vervoeren, houden een wedstrijd op de wegen en willen je zelfs aan de verkeerde kant inhalen. Ik wil het geeneens hebben over al die auto's met het stuur aan de rechterkant.
In een woord een wildwestfilm op de wegen. Iedere auto heeft een richtingwijzer die gebruikt dient te worden wanneer je van richting verandert. Alleen op Curaçao hoeft dat niet lijkt het. Het valt op dat de strepen op de weg amper zichtbaar zijn. Wat is hier de reden van? Voor eenieder onbekend.
Beste heer Huggins. Ik denk dat iedereen u wilt steunen in de aanpak van deze idioten, zoals u ze noemt.  Het zou ook op zijn plaats zijn aandacht te besteden aan de voorwaarde scheppende zaken die duidelijk creëren in het verkeer op ons Dushi Kòrsou.


Frem Gonet, 
Curaçao

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.