De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) renoveert haar pand op Sint Maarten voor een bedrag van 12,7 miljoen gulden voor 17 medewerkers. Dat komt neer op 747.000 gulden per werkplek! Let wel, het gaat om een renovatie. Het gebouw stond er al. Onze Centrale Bank controleert alle financiële instellingen op Curaçao en Sint Maarten en vertelt ons hoe we zuinig met ons geld moeten omgaan. Over de kosten van het hoofdkantoor op Scharloo zullen we het even niet hebben. Opvallend is wel dat dezelfde architecte uit Amerika, die dat gebouw mocht ontwerpen ook op Sint Maarten werd ingehuurd. Deze excessen staan wij toe op onze eilanden, waar er altijd een tekort aan geld is voor bijvoorbeeld armoedebestrijding, gezondheidszorg en onderwijs. De vsbo-school van SKAIH in Emmastad kostte 6 miljoen gulden. We hadden dus ruim twee scholen met elk 350 leerlingen kunnen bouwen van het geld van de renovatie voor de CBCS op Sint Maarten.
Ronny Lobo,Curaçao

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.