Dagelijks stoot de raffinaderij zwaar gif uit over ons eiland. De vervuiling op zich is al vreselijk erg voor het milieu maar daarbovenop komt nog dat het gewoon midden in een bewoond gebied wordt getolereerd. Wat een slappe overheid. Nobody in our government has the balls to take definite measures. We laten het over aan een groep activisten en naar wat blijkt één advocaat die het aandurft deze reuzenvervuiler en slappe overheid aan te pakken.
Veel mooie woorden bij de verkiezingen en vooral veel geschreeuw, maar ‘Pa Pueblo’ is niemand in deze regering. ‘Pueblo’ is je medemens, niet enkel de goedgelovige kiezer die je net voor de verkiezingen paait. Neem het maar niet persoonlijk, regeringsfunctionarissen, het moet namelijk veel moed en een hele sterke ruggengraat vergen om je sterk te maken en openlijk in te zetten tegen dit soort onrecht.
Ik weet niet waar ik meer moeite mee heb, de vervuiling door de Isla of de slapheid van onze vertegenwoordigers in de regering. ALLE regeerders, zonder uitzondering, leven buiten het dagelijks vervuilde gebied ‘pabou di bientu’. Zet ze maar een dag in die viezigheid, dan krijgen ze plotseling een stem (of een snoepje van onbekende afkomst om ze stil te houden). De Isla betaalt vakantieplannetjes voor een groepje kinderen (benedenwinds), plaatst wat aircootjes in enkele scholen (benedenwinds) en weet daarmee ons volkje de mond te snoeren. Het is nu echt genoeg geweest. Ik schaam me dagelijks voor wat wij ons met zijn allen door zowel onze regering als de Isla laten aandoen.
Nos mes por . . . !  (Wij kunnen het zelf....!)
No lagami hari ! (Laat me niet lachen!)
Mi tin gan’i jora ! (Ik wil huilen!)

Robert Schnog, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.