Het is toch godgeklaagd met die Gerrit Schotte en zijn elf al of niet omgekochte vazallen. In de laatste parlementsvergadering namen ze een aantal moties aan die er nooit zullen doorkomen, waarschijnlijk met als enig doel de verkiezingsuitslag in hun voordeel te beïnvloeden.
Charles Cooper deed het ze voor met zijn plan auto’s met het stuur aan de verkeerde kant wettelijk toe te staan in de toekomst. Dit ondanks dat de verzekeringsmaatschappijen aangetoond hebben dat deze auto’s meer bij verkeersongelukken betrokken zijn, soms met dodelijke afloop.
De motie de drinkwaterfluoridering te stoppen is er ook zo een. Een poging om de groep anti-fluoridisten achter de MFK te krijgen, dit terwijl de wetenschap eenduidig is. Onomstotelijk ligt vast dat fluoride in de juiste concentratie geen gezondheidsbedreigende stof is, maar een onmisbare bouwsteen voor een gezond gebit. Dokter Eduard Braam en dokter Marilyn Moses zouden zich moeten kapot schamen een dergelijke motie gesteund te hebben. Misschien moeten die twaalf parlementariërs maar naar Aruba verhuizen. Daar wordt niet gefluorideerd en dat is aan de kindergebitjes te zien. En gezonder dan bij ons zijn de Arubanen ook niet, in tegenstelling tot wat de anti-fluoridisten menen te weten.
Eric C. de Brabander (tandarts), Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).