Bureau Rijbewijzen heeft geen exemplaren meer van het internationaal rijbewijs en kan de burger niet vertellen wanneer dit door de drukker geleverd zal worden. Ben verschillende dagen langs gegaan en krijg steeds hetzelfde antwoord: ,,Meneer, nos no tin idea wanneer het geleverd zal worden.” Op mijn vraag of ik het hoofd kan spreken is steeds het antwoord: ,,Hij is niet aanwezig.” Bellen is helemaal hopeloos, maar vandaag kreeg ik een vriendelijke juffrouw aan de lijn en die zal mij bellen wanneer ik langs kan komen, maar de overheid kennende zal ik er toch zelf regelmatig achteraan moeten. Als ik elke keer het aantal personen rond de 50 zie in de wachtkamer en ik zie hoe inefficiënt die afgehandeld worden, dan mag daar weleens een reorganisatie op los gelaten worden. Kan vele malen beter. Klantvriendelijk is het allemaal niet en men vindt het doodnormaal dat de burger uren in de wachtkamer doorbrengt. Wat verwacht ik als ik binnenkom? ,,Helaas hebben we op dit moment geen exemplaren van het internationaal rijbewijs, we verwachten het over ongeveer x dagen/weken, maar ik zal uw naam, telefoonnummer en e-mailadres noteren, dan krijgt u bericht van ons en hoeft u geen actie te ondernemen.”
Tussen haakjes: ik sprak een leerling en vroeg welke informatie hij kreeg over afstand houden, reactiesnelheid, remweg, rotonderegels. Hij keek me aan met een blik ‘waar heeft die meneer het over?’ en wist me alleen te vertellen dat hij aan moest houden één auto afstand, snelheid maakte niet uit! Als het bij de bron al fout gaat, dan zal een veiliger verkeer nooit iets worden.
Henk Pasman, Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.