Bureau Rijbewijzen heeft geen exemplaren meer van het internationaal rijbewijs en kan de burger niet vertellen wanneer dit door de drukker geleverd zal worden. Ben verschillende dagen langs gegaan en krijg steeds hetzelfde antwoord: ,,Meneer, nos no tin idea wanneer het geleverd zal worden.” Op mijn vraag of ik het hoofd kan spreken is steeds het antwoord: ,,Hij is niet aanwezig.” Bellen is helemaal hopeloos, maar vandaag kreeg ik een vriendelijke juffrouw aan de lijn en die zal mij bellen wanneer ik langs kan komen, maar de overheid kennende zal ik er toch zelf regelmatig achteraan moeten. Als ik elke keer het aantal personen rond de 50 zie in de wachtkamer en ik zie hoe inefficiënt die afgehandeld worden, dan mag daar weleens een reorganisatie op los gelaten worden. Kan vele malen beter. Klantvriendelijk is het allemaal niet en men vindt het doodnormaal dat de burger uren in de wachtkamer doorbrengt. Wat verwacht ik als ik binnenkom? ,,Helaas hebben we op dit moment geen exemplaren van het internationaal rijbewijs, we verwachten het over ongeveer x dagen/weken, maar ik zal uw naam, telefoonnummer en e-mailadres noteren, dan krijgt u bericht van ons en hoeft u geen actie te ondernemen.”
Tussen haakjes: ik sprak een leerling en vroeg welke informatie hij kreeg over afstand houden, reactiesnelheid, remweg, rotonderegels. Hij keek me aan met een blik ‘waar heeft die meneer het over?’ en wist me alleen te vertellen dat hij aan moest houden één auto afstand, snelheid maakte niet uit! Als het bij de bron al fout gaat, dan zal een veiliger verkeer nooit iets worden.
Henk Pasman, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).