Het is een absolute blamage dat, nu de leider van de zogenaamd grootste politieke partij niet in aanmerking komt voor het minister-presidentschap, de partij niet in staat is om uit haar eigen gelederen een capabele figuur naar voren te schuiven om het ambt van minister-president te vervullen.
Echter het ergste is dat de partij besloten heeft terug te vallen op een van de grootste charlatans van de lokale politiek: Charles Cooper. Een man die in het verleden diverse keren heeft aangekondigd de politiek te zullen verlaten. Hij heeft het leiderschap van de MAN moeten overdragen aan Hensley Koeiman. Een man die zijn eigen ego laat prevaleren en breekt met zijn oude partij, vervolgens een eigen partij opricht (PAS) en met veel poeha de verkiezingen van oktober inging en er absoluut zeker van was dat hij wel meerdere zetels zou verwerven. Hij werd echter keihard en overduidelijk door het volk afgestraft en afgewezen; hij heeft immers geen enkele zetel in het parlement verworven.
Welnu, deze onbetrouwbare politieke figuur wordt nu door de MFK naar voren geschoven om het hoogste politieke ambt in ons land te gaan bekleden. Een schande. 
Het laat tegelijkertijd de zwakte van de MFK zien en is tevens een afgang voor de MFK en consorten en een klap in het gezicht van het Curaçaose volk. Zij roepen telkenmale luidkeels dat zij de meerderheid van het volk vertegenwoordigen. Hoe is het dan mogelijk dat je het hoogste politiek ambt laat vervullen door iemand die geen enkele vertegenwoordiging heeft in datzelfde parlement, daar waar jij beweert de belangen van de meerderheid van het volk te behartigen? Schande.

Rob Spong, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).