De grootste criminele politicus die Curaçao tot nu toe heeft voortgebracht, vergeeft iedereen die hem een misdadiger heeft genoemd, hem te kritische vragen heeft gesteld en, naar zijn smaak, heeft aangevallen. Dagbladen, tv, radio’s, eigenaren en journalisten noemt hij bij naam en toenaam; ze zijn vergeven.
Hij vergeeft een gewelddadige dame die klappen uitdeelt in de Staten van Curaçao. Hij geeft haar haar zetel terug, een zetel in de Staten, maar zij is nooit officieel afgetreden. Dat geeft niet, het is mooie dramatische komedie die wordt opgevoerd ten behoeve van het volk. ‘Verkiezingstijd’ welles of nietes.
,,Wij houden van het volk”, zij is onterecht gearresteerd, en dat is gedaan om hen en hun partij te vernederen, daarom worden zij vanaf dat er een streep eronder is gezet, eerlijke en nette mensen, die geen ordinaire toespraken meer zullen gebruiken en klappen uitdelen, streep eronder, en de toegetakelde, eigen schuld dikke bult. Die klap was echt niet zo hard hoor.
Hhmmmm. Klinkt mij zeer vreemd in de oren. Zijn wij achterlijk geworden of wat!
Als je mij vraagt, is die hele politieke partij met zes veroordeelden -of in afwachting van hun zaak die nog voor moet komen, maar wel verdachten zijn of met strafkaarten, in de top - geen wolven in schaapskleding, maar een valkuil vol zeer giftige slangen, bedekt onder mooie woorden, dure kleding en valse beloftes.
Zogenaamd autos verloten. Lootjes verkopen is een mooi systeem om geld wit te wassen, zomaar onder de neus van iedereen, en niemand hoeft te winnen Maar er is wel voldoende geld om alles en iedereen om te kopen, schoon geld, frisgewassen en stinkt niet. Koffers vol, die worden toch afgehaald door de ‘bodyguards’, door de overheid betaald.
We are the Untouchables.
Niet voor niets worden we keer op keer bestempeld als zijnde een rovers/ piraten/ bananen-eiland/paradijs.
Alleen de gouverneur, het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht krijgen geen vergiffenis, en ook niet mensen die kritiek uiten, beschuldigingen en zo tegen hen hebben en die durven te uiten. Het zijn allemaal vertegenwoordigers van Holland, makambas.
‘Let goed op voordat je de deur uit gaat’ en ‘Kijk uit op straat’, dat wordt op je hart gedrukt door vrienden en familie, want iedereen is bang. Auto’s en panden worden in brand gestoken, maar er is geen bewijs. Ja, het zijn zeer gladde jongens. Zware criminelen die wij in ‘onze Staten van Curaçao’ hebben.
‘Onze vertegenwoordigers’ die zwaar bewaakt worden tegen het volk. Want je weet nooit wanneer het volk in opstand kan komen. God forbid. Lang leve de Koning!

Naam bij redactie bekend, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).