Als ik met mijn levenservaring van bijna 94 jaar de verkiezingen en de nasleep onder de loep neem, en de 40.000 niet-stemmers, grof gerekend een derde van de volwassen bevolking, constateer ik dat het vertrouwen in de politiek een enorme deuk heeft opgelopen.
De veel gehoorde uitspraak van de stemmer is: ,,We hebben niet gestemd op eigenbelangengroeperingen en zakkenvullers.” In het algemeen belang en om een politieke chaos te voorkomen, doe ik hierbij een beroep op het gezonde verstand van die 40.000 niet-stemmers (onderdeel van de ultieme bron van macht in ons democratisch land) nu wel te gaan stemmen op 28 april, 2017.
Mijn voorkeur gaat uit om te stemmen op een frauderesistente partij, die ons bekend is. Het politieke spelletje dat door een paar belangengroeperingen gespeeld wordt, moet een halt worden toegeroepen in ons aller belang, alsmede van ‘Dushi Kòrsou’. Om in de toekomst een betere verkiezing te creëren, zou er een stemplicht ingevoerd moeten worden, omdat alle mensen deel uitmaken van die samenleving. Mensen hebben rechten maar ook plichten.
De samenleving bestaat uit onder andere religieuze en politieke belangengroeperingen met het verdeel- en heerssysteem. Ik ben ook van mening dat geweld geen oplossing is voor de ontstane problemen, ook niet op wereldniveau. Ik heb geen behoefte om eigenbelangengroeperingen en zakkenvullers te beledigen of om een roepende in de woestijn te zijn. Hierbij wens ik de hele samenleving op dit mooie eiland een integere en vakkundige regering na de verkiezingen van 28 april, 2017. Het ga u goed.

Bram Dubbelman, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).