Met belangstelling uw artikel van vrijdag 3 februari ‘Dok gered’ gelezen maar miste nog wat cruciale informatie. Daarom is het wel vermeldenswaard op te merken dat er op 16 januari jongstleden door de Fiod een inval is gedaan op het hoofdkantoor van Damen Shipyards. Volgens een woordvoerster van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie: ‘dat er een inval is gedaan bij een bedrijfspand in Gorinchem, waarbij administratie is meegenomen’. Verder kon ik in uw artikel van vrijdag niet terugvinden dat de Wereldbank gefinancierde projecten van Damen voor de duur van 18 maanden heeft uitgesloten. De NRC uit maart 2016 bericht dat minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) heeft geklaagd bij scheepsbouwer Damen Shipyards over de lobby die voormalig minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot voor het bedrijf voerde. Transparency International Nederland publiceerde een artikel over corruptie bij Damen Shipyards.
Josef Martina,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).