Enkele maanden geleden heb ik u onder bovenstaande titel een ingezonden stuk gestuurd om in een van de edities van uw krant te plaatsen.
In dit stuk vroeg ik mijzelf af wat de nalatenschap van Humphrey Davelaar zou zijn, de huidige politiek leider van de PNP, de partij die mij zo na aan het hart ligt.
Ik memoreerde in dit stuk de nalatenschap die de politieke leiders die hem voor zijn gegaan ons, leden van de PNP, hebben nagelaten.
Humphrey Davelaar heeft het bestuur van de PNP kort na de laatste verkiezingen per brief medegedeeld dat hij zijn functie wilde neerleggen. Enkele weken geleden heeft hij het bestuur hieraan herinnerd en gevraagd of zij de procedure voor een nieuwe politiek leider als vervanging van hem al hebben opgestart.
In dit verband wil ik zelf de vraag beantwoorden wat zijn nalatenschap zal zijn.
Als voorzitter van de Staten en vertegenwoordiger van de PNP, laat hij een hele bijzondere indruk na, waar wij leden van de PNP bijzonder trots op kunnen en mogen zijn.
Humphrey Davelaar heeft de Statenvergadering waarin de geloofsbrieven van de zeven nieuwe Statenleden goedgekeurd moesten worden op zo’n manier geleid dat, ondanks het feit dat de oppositie er alles aan deed om de goedkeuring van de geloofsbrieven van de zeven nieuwe leden van de coalitiepartijen te verstoren en te torpederen, zij niet in hun pogingen zijn geslaagd. Dit, ondanks het feit dat enkele leden van de oppositie niet terugschrokken voor het gebruiken van intimiderende, beledigende en zelfs opruiende taal richting de voorman van de volksvertegenwoordiging. De intentie van de leden van de oppositie was de installatie van de zeven gekozen leden te dwarsbomen en daarmee het bestuur van de rechtstaat onmogelijk te maken.
De voorzitter van ons parlement, Humphrey Davelaar, heeft zich goed voorbereid op deze vergadering van de Staten en heeft zich niet laten intimideren en chanteren door bedreigingen aan zijn adres. Met ferme hand heeft hij deze vergadering geleid en op zo'n uitstekende wijze, dat de geloofsbrieven van de zeven leden zijn goedgekeurd en dat deze leden in de namiddag bij de gouverneur hun belofte (eed) konden afleggen.
Humphrey Davelaar heeft onze democratie gered en wij, leden van de PNP, zijn hem dankbaar voor zijn bijzondere en effectieve optreden.
Helga Mensing,
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.