Onlangs stond ik als enige volwassene tussen een groep van om en nabij 25 Curaçaose studenten op een hogeschool in Nederland. Hun leeftijd varieerde tussen de 18 en 23 jaar. Het gesprek ging over wie van plan is na zijn studie terug te keren naar Curaçao. Hooguit 5 studenten gaven aan terug te willen keren. Ik luisterde stiekempjes mee.
Het waarom de jongeren niet willen terugkeren bleek uit de volgende reacties. ,,Daar - doelende op Curaçao - zijn er te veel mensen die in het oude denkpatroon zitten”, ,,Je zal geen kans krijgen om met je opgedane kennis iets bij te kunnen dragen aan de vooruitgang van het eiland” en ,,De oude garde wil koste wat het kost aan de macht blijven”. Is dit de ‘futuro di Kòrsou’?

Orlando Meulens, Nederland

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).