In het concept van de Staatsregeling van het Land Curaçao staat aan het eind onder ‘Additionele Artikelen’ in artikel III: De op het tijdstip van de inwerkingtreding van de Staatsregeling fungerende Eilandsraad Curaçao verkrijgt op dat tijdstip de hoedanigheid van Staten van Curaçao. De ingevolge het eerste lid zitting hebbende leden van de Staten treden, vier jaren nadat zij als leden van de Eilandsraad zitting hebben genomen, tegelijk af, behoudens in geval de Staten eerder worden ontbonden.
Op het moment dat de nieuwe Eilandsraad dit concept van de Staatsregeling met normale meerderheid goedkeurt, treedt bovenstaand artikel in werking, mits dit ongewijzigd blijft. Formeel zijn de komende verkiezingen dus Eilandsraadverkiezingen, maar zullen deze gekozen Eilandsraadleden ook overgaan in Statenleden voor het Land Curaçao.
Ik stel dan ook voor dat we niet meer praten over de formeel genoemde Eilandsraadverkiezingen, maar over de eerste Statenverkiezingen voor het Land Curaçao. We gaan kiezen voor de eerste Statenleden voor het Land Curaçao ingaande 10/10/2010. Uit deze verkiezingen zal de eerste minister-president worden benoemd voor het Land Curaçao.

Henk Pasman, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.