ADBrief 800Uw krant van 9 augustus jl. gaat uitgebreid in op het regelmatig terugkerend verkiezingscarnaval op weg naar Kranshi.
Met zo veel ellende overal in de wereld, dagelijkse bomaanslagen, overstromingen, miljoenenvluchtelingen en belangrijk voor ons dushi Kòrsou de een vierde van de Curaçaose bevolking die ver onder het bestaansminimum moet overleven, de gedwongen verkopen, bedrijven die over de kop gaan, dat partijen er dan nog zo’n carnavaleske pan van weten te maken is niet alleen respectloos, maar ergo: de kiezer wordt niet eens serieus genomen. Vaak wordt mij gevraagd ‘Martina op wie stem jij’.
En eerlijk gezegd, na het beneden peil vertoon van maandag weet ik het echt niet meer. Dit was niet meer de betekenis van democratie démos (volk) en kratein (regeren), ‘het volk regeert’; de partijen regeren het volk.

J. Martina, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).