ADBrief 800Uw krant van 9 augustus jl. gaat uitgebreid in op het regelmatig terugkerend verkiezingscarnaval op weg naar Kranshi.
Met zo veel ellende overal in de wereld, dagelijkse bomaanslagen, overstromingen, miljoenenvluchtelingen en belangrijk voor ons dushi Kòrsou de een vierde van de Curaçaose bevolking die ver onder het bestaansminimum moet overleven, de gedwongen verkopen, bedrijven die over de kop gaan, dat partijen er dan nog zo’n carnavaleske pan van weten te maken is niet alleen respectloos, maar ergo: de kiezer wordt niet eens serieus genomen. Vaak wordt mij gevraagd ‘Martina op wie stem jij’.
En eerlijk gezegd, na het beneden peil vertoon van maandag weet ik het echt niet meer. Dit was niet meer de betekenis van democratie démos (volk) en kratein (regeren), ‘het volk regeert’; de partijen regeren het volk.

J. Martina, Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.