In het zicht van de aankomende verkiezingen krijgt de politiek van de burgers een dikke onvoldoende. Dit is geen opwekkend bericht voor de toekomst van Curaçao. De politieke partijen hebben dit aan zichzelf te danken. Het ontbreekt aan daadkracht, integriteit en efficiëntie. Van een regering mag toch verwacht worden dat algemeen belang, rechtvaardigheid en efficiëntie voorop staat in hun beleid.ADBrief 800
Een goed voorbeeld doet goed volgen. De kiezer is gebaat bij duidelijke standpunten van de politieke partijen. Er zijn genoeg vraagstukken in de samenleving die om een adequate oplossing vragen, die mede in het belang zijn van de bevolking. Hierbij wil ik er een paar noemen: armoedebestrijding, werkgelegenheid, ziekenverzorging, pensioenen, verkeersveiligheid en veiligheid thuis en op straat.
Om het vertrouwen van de burgers terug te krijgen, zullen de politieke partijen zich in moeten spannen om oplossingen aan te dragen voor de problemen die zich voordoen. Als we de samenleving mondiaal bekijken moeten we helaas vaststellen dat de mens er een puinhoop van heeft gemaakt.
Bram Dubbelman,
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.