Misschien is het EOP nu eindelijk aan herziening toe? Volgens de overheid, omtrent het probleem van illegale bouwwerken op gestolen overheidsgrond en het inpikken van landbouwgebieden, et cetera ‘Voor de 10.000 illegale situaties - over een periode van 23 jaar geaccumuleerd en door de overheid gedoogd!’
Dus sinds 1993. Is het niet toevallig dat 1993 ook precies het jaar is waarin het EOP werd afgekondigd in concept-voorontwerp?! En sindsdien halsstarrig aangehouden op aandringen van een klein groepje en hun verborgen agenda’s? Zonder ooit herzien te zijn geweest, minimaal eens per 5 jaar, zoals voorgeschreven?
Hetzelfde EOP welke zou zorgen dat er eindelijk orde zou komen en genoeg terreinen voor ontwikkeling, huisvesting, toerisme, landbouw en ‘belangrijke economische functies’? Nu, al jaren FKP met bijna 8.000 op de wachtlijst voor een volkswoning: sommigen ruim 20 jaar! Domeinbeheer met ruim 4.000 wachtend op een stuk terrein. Bijna 40 procent werkeloosheid! Criminaliteit schrikbarend hoog! Economische ‘groei’ (sic) van 0,2 procent al bijna 8 jaar!
Terwijl gigantische terreinen als Oostpunt, en Weitje, en zovele andere terreinen, sinds 1993, aanhoudend geblokkeerd worden van aanwending voor enige ontwikkeling! Door hetzelfde handjevol.
Nee hoor...... Prachtplan, dat EOP! Mooi zo! Gij was bij herhaling gewaarschuwd!
Can you hear me NOW?!
Willy Maal,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).