Ik heb in het AD gelezen over de gebeurtenissen rond de supermarket Esperamos. Ook de verschillende lezers aan het woord. Dat er prijscontroles zijn is natuurlijk heel goed, maar het gaat om de manier waarop. Daarover is inmiddels al genoeg geschreven.
Ik doe mijn boodschappen bij verschillende supermarkets en als er één supermarket is waar de klant werkelijk koning is, dan is dat Esperamos. Een eenvoudige supermarket met een breed assortiment. Heel behulpzame managers en personeel. Kun je iets niet vinden, vraag het en je wordt gebracht naar het betreffende product.
Wil je reclameren over een product: je krijgt een vriendelijk luisterend oor en je wordt geholpen en niet met een kluitje in het riet gestuurd zoals bij een paar andere supermarkets.
Attendeer je het management op iets wat niet correct is: er wordt direct werk van gemaakt en de volgende keer is het veranderd. Dit allemaal uit eigen ervaring.
Ik heb geen prijsvergelijkend onderzoek gedaan, maar volgens mij valt Esperamos onder de supermarkets met zeer scherpe prijzen vergeleken met ander supermarkets waar ik kom. Deze gedachte wordt nog versterkt door het volgende:
Ik ben betrokken bij een groepje wat jaarlijks in december een aantal kerstpakketten verzorgt voor minderbedeelden. Het eerste jaar deden we dat via de groothandels. Dat was erg tijdrovend door het op en neer rijden en het feit dat je soms toch nog los moest kopen vanwege de eenheidsverpakking. Onze aantallen liggen tussen de 50 en 60, niet veel dus. We hebben een lijst van de producten die we willen hebben en daarmee zijn we naar een paar supermarkets gegaan om de prijzen te bekijken. Esperamos kwam er het beste uit. Niet alleen voor wat betreft de prijzen, maar ook voor wat betreft de service. Van elk product mogen we er één in het karretje doen en daarna zorgt een van de medewerkers ervoor dat we de juiste aantallen krijgen.
Toen we bij de kassa kwamen, kregen we ook nog een behoorlijke korting en kregen we de grote Esperamos tassen om de kerstpakketten te verpakken met ook weer een goede korting. Al met al deed Esperamos voor deze aankopen niet onder voor de groothandels en bovendien bijna alles bij één supermarket.
Esperamos loopt daarom wat mij betreft beslist geen deuk op door de poppenkast van de minister, gewoon omdat ze zijn wie ze zijn en dat is klantvriendelijk en servicegericht met goede prijzen en een ruim assortiment. De reclame: ‘geen specials want elke dag is special’ is helemaal correct.
W.L. Tanasale, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).