Opmerkelijk hoe goed Fred de Haas zelfs vanuit Nederland op de hoogte is van deze absurde controverse tussen Aruba en Curaçao over de spelling van het lokale taaltje. Na alle ins en outs uit de doeken te doen, pleit ook hij voor een werkgroep met als taak een uniforme spelling te ontwerpen. Fred was toch diplomaat? Vergeet het maar, dit is een illusie. Beide systemen liggen te ver uit elkaar en zijn daardoor onvermengbaar. Je kunt ook geen aangenaam drankje bedenken dat tussen koffie en thee balanceert. Maar mocht het op de Antillen dan per se nodig zijn, dan zit er niets anders op dan met praktische en esthetische argumenten voor een van beide systemen te kiezen. Ik kies dan natuurlijk voor Aruba. Ten eerste ziet het er zonder streepjes en andere tekentjes veel strakker en mooier uit, ten tweede is het leren schrijven van de Arubaanse versie eenvoudiger, zowel handmatig als digitaal. Als de Arubaan het zonder alle tekentjes kan, waarom de Curaçaoënaar niet? De intelligentie zal elkaar niet ontlopen. Helaas is knopen doorhakken op deze eilanden heel lastig. Dus zijn beide varianten, zoals hier veel andere dingen, gedoemd te blijven bestaan.
Carlos Weeber,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).