De gehele afgelopen week hebben we advertenties in de krant kunnen zien staan van het ministerio di Finansa, Servisio di Impuesto, in het Papiaments opgesteld, maar naar mijn mening voor alle ingezetenen van Curaçao die inkomstenbelasting moeten betalen.
In diezelfde week heb ik in deze krant advertenties gezien van het ministerie van Economische Ontwikkeling, het ministerie van Financiën Unit FIU en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Unit Zorgverzekeringskantoor; wél opgesteld in het Nederlands.
Volgens mij zijn de officieel erkende talen van Curaçao Papiaments, Engels en Nederlands. Ik zou me dus kunnen voorstellen dat in een Nederlandstalige krant in het Nederlands geadverteerd wordt, aangezien mensen die een Nederlandstalige krant lezen het Papiaments in geschrift niet zo goed beheersen als het Nederlands. We hebben het hier over belangrijke informatie van de overheid.
Wanneer ik dan de Belastingdienst probeer te bellen op de nummers 7342652 en 7342522 en het informatienummer 7342500 tussen 8.00 en 12.00 uur van maandag tot en met vrijdag, zoals aangegeven in de advertentie om informatie op te vragen, wordt bij geen van de telefoonnummers opgenomen.

Tineke Poulino, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).