Carel Weeber heeft gelijk als hij waarschuwt voor te groot optimisme als het gaat om te verwachten economische (waaronder toeristische) ontwikkelingen en wijst op de risico’s van een beleid (of juist het ontbreken daarvan) dat te veel zaken op z’n beloop laat en dat niet stuurt op samenhang. En ja, als Havana zich voegt bij de voor Amerikaanse toeristen bereikbare toeristische bestemmingen, dan zal Curaçao haar ‘unique sellingpoint’, de historische binnenstad, als bron van toeristische attractie en economische ontwikkeling snel verliezen. En dan is Leiden in last; want een verregaand verloederde binnenstad die meer weg heeft van een gatenkaas dan van een compact en evenwichtig samengesteld historisch ensemble, laat zich niet goed meer herstellen. En dan is de historische binnenstad eerder een last, dan de motor voor nieuwe economische ontwikkelingen. Zeker als vroeg of laat de Isla dichtgaat en Curaçao het volledig van toerisme, handel en dienstverlening moet hebben. Maar ook op die terreinen zitten andere eilanden en landen niet stil!
Er is dus alle aanleiding voor bezinning, waarbij we af moeten van gemakkelijke, vrijdagse ‘borrelplannetjes’ (taximeters!?) en gedachten dat we het aan particulieren kunnen overlaten en dat het allemaal wel goed komt. Het is tijd voor een overall visie voor het ruimtelijk en economisch beleid. En dan niet vanuit het cynisme dat ik hier en daar bespeur, maar gebaseerd op een nuchtere kijk op de situatie en mogelijkheden van Curaçao en ondersteund door een op onafhankelijke (lokale) kennis en ervaring gebaseerde expertise. En die kennis en expertise is beschikbaar, zoals regelmatig blijkt uit reacties in het Antilliaans Dagblad. Ik zou zeggen: mevrouw Römer, minister van Verkeer en Vervoer en Ruimtelijke Planning, benut deze mogelijkheid! Stel een ad-hoccommissie van onafhankelijke en op ruimtelijk en economisch terrein ervaren deskundigen in en laat hen een ruimtelijke ontwikkelingsvisie op hoofdlijnen (!) opstellen, als basis voor gericht beleid. En als ik het goed inschat en de toonzetting van diverse commentaren weeg, gaat het hier om ervaren, deels gepensioneerde, Curaçaose professionals die deze opgave met liefde voor het eiland zouden willen uitvoeren. Grote kosten zullen daar, naar mijn schatting, niet mee gemoeid zijn. En als de visie u, of uw ambtenaren, achteraf niet aanstaat, dan heeft u in elk geval de ruimte gegeven aan mensen die het goede met Curaçao voor hebben om vanuit hun expertise een visie op tafel te leggen. Ook ik ben, indien gewenst beschikbaar; mijn contactgegevens zijn bij het AD bekend. Dushi Kòrsou is het waard!
Frans Griffioen (planoloog),
Nederland

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).