Weer eens door Punda gelopen. Zijn de city inspectors nog in functie?
Voor de Julianabrug aan beide kanten zie ik nieuwe borden geplaatst met de tekst ‘Willemstad World Heritage Site’. Voor wie zijn deze borden geplaatst? De letters zijn te klein om het goed te kunnen lezen.
Weggegooid geld. Elke keer opnieuw verzinnen we weer borden. De plattegrond op Plaza Jojo Correa staat er al jaren en begrijpt niemand, maar halen we niet weg. Op het Wilhelminaplein laten we elektriciteitskabels op de grond liggen van de kerstverlichting. Voor de letters van ‘Dushi’ op het plein is het een rommeltje. De balkjes als versteviging bij het plaatsen van de palmbomen aan weerszijden van de letters van ‘Curaçao’ zijn er over 10 jaar nog. Er worden onzinnige schijnwerpers op deze letters geplaatst die niet worden weggehaald. We bestraten de Breedestraat met klinkers verleden jaar, maar we zijn nog steeds bezig en halen klinkers weer los om betonnen paaltjes te plaatsen. Hoe verzin je het. We geven de bomen nog steeds met de hand water en maken geen betonnen rand, dus klinkers gaan steeds meer loszitten. De betonnen paaltjes worden nu al omver gereden. Allemaal onnodig extra geld uitgeven door geen visie te hebben.
De muur bij de Koningin Wilhelminabrug is over de gehele lengte open door betonrot. De blauwe avondverlichting van deze brug en van de Smith loopbrug zijn veel te fel, het gaat om het accentueren van de brug en niet om felle lampjes te laten zien. Eindelijk na jaren plaatsen we bomen in de daarvoor bedoelde bakken in de Prinsenstraat, maar het dripsysteem werkt niet.
Zomaar een greep wat ik allemaal zie in de binnenstad en dan sturen we toeristen via een nieuw bord, die ze niet kunnen lezen en alleen in het Engels is, naar ons fraaie werelderfgoed, maar eenmaal in de binnenstad weet de toerist niet dat hij in een werelderfgoed loopt. Als we niet in staat zijn om de nodige aandacht ook voor onszelf te besteden aan het werelderfgoed, dan zal het nooit wat worden met onze binnenstad en gaan we naar een Sambil om rond te lopen en te eten in de foodcourt. Goed voorbeeld is ook Cinelandia of het gesloopte Westend, met nu al jaren een containeropslag.
Waar zijn we eigenlijk mee bezig? Onderzoek eens achter de muren van Cinelandia hoeveel zikamuggen daar huizen. Gewoon onteigenen. Nadenken over hoe we laten we zien dat we met z’n allen in een werelderfgoed rondlopen, daar gaat het om. Ik denk dat ik me ook maar moet opgeven voor de komende verkiezingen?
Henk Pasman, Curaçao

ADBrief 800


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).