Onbegrijpelijk, dat een minister van gezondheid hier op Curaçao reageert met een uitspraak, dat het zikavirus op Curaçao een overdreven en aangedikt verhaal zou zijn. Is de regering bang dat ze zelf besmet wordt? Of is het laissez-fairepolitiek of misschien ‘na mij de zondvloed’. Maandag heeft WHO bij monde van de voorzitster Chan verklaart, dat het een medische noodtoestand is.
Intussen heeft de minister hier natuurlijk al de overheidsgebouwen, de publieke plaatsen, de scholengemeenschappen, de geloofsgemeenschappen et cetera van zo’n emmertje ( muggenval ) voorzien. Bestrijd de tijgermug. Als Afrika al bijna vrij is van de malariamug, moet het toch zeker mogelijk zijn om op zo’n eiland als het onze <I>Aedes Egypti<I>-mug vrij te worden.
Het is nagenoeg aangetoond dat zwangere vrouwen deze ziekte niet mogen krijgen in verband met het microcefalie van de baby’s. Een verkleind hoofd en hersenafwijkingen. Het virus schijnt ook voor te komen in sperma en bloed. Een knoop in je piemel of condoom gebruik helpt.
Ook het verband met het Guillain Barré Syndroom (GSB), dat dodelijk kan zijn, wordt genoemd. Een constatering die ernstiger is dan die van chikungunya. Een behandeling van GSB kost per dag 19.000 gulden en dat vijf dagen lang. U begrijpt wel dat de SVB dit niet kan trekken en binnen de kortste keren failliet is. Regeren is toch verder zien dan je neus lang is. De gekromde tenen komen nu waarschijnlijk in werking.
Germen Kroeger 
Curacao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).