Onlangs heeft de heer Humphrey Davelaar, fractieleider van de PNP in de Staten, een initiatiefwet ingediend tot wijziging van de landsverordening die donkere ruiten in auto’s regelt.
Hoewel ik me al heel lang afgevraagd heb wanneer de fractieleider van de PNP eindelijk eens met een initiatiefwetsvoorstel zou komen, ben ik onaangenaam verrast door de inhoud van dit voorstel.
Het gaat over het gevaar dat automobilisten lopen om huidkanker te krijgen wanneer zij geen getinte ruiten in hun auto hebben... Belachelijk gewoon!
Waarom heeft hij zich niet gewend tot zijn minister, Suzy Camelia-Römer, die de portefeuille Verkeer en Vervoer beheert en haar gevraagd iets te doen aan het onderhoud van onze bushaltes zodat mensen altijd in de schaduw kunnen wachten op de bus? En zo zijn er nog zoveel andere zaken die aangepakt zouden kunnen worden om mensen tegen de zon te beschermen, mensen die echt het risico lopen huidkanker te krijgen zoals de arbeiders die aan onze wegen en rotondes werken. Dan zou hij iets zinvols hebben gedaan in plaats van met zo’n flutvoorstel te komen waar gewone mensen hun schouders over ophalen. Ik vraag me af waar de prioriteiten van de fractievoorzitter van de PNP liggen.
Ik wil daarom parafraseren op de leuze van de campagne van de PNP voor de verkiezingen voor een nieuw Statencollege. ‘Hunto nos por’ en eraan toevoegen: Hunto nos por i hunto duna Suzy e oportunidad pa e sigui i termina su bon trabounan pa nos pueblo.
Helga Mensing (dit jaar alweer 46 jaar lid van de PNP),
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.