Onlangs heeft de heer Humphrey Davelaar, fractieleider van de PNP in de Staten, een initiatiefwet ingediend tot wijziging van de landsverordening die donkere ruiten in auto’s regelt.
Hoewel ik me al heel lang afgevraagd heb wanneer de fractieleider van de PNP eindelijk eens met een initiatiefwetsvoorstel zou komen, ben ik onaangenaam verrast door de inhoud van dit voorstel.
Het gaat over het gevaar dat automobilisten lopen om huidkanker te krijgen wanneer zij geen getinte ruiten in hun auto hebben... Belachelijk gewoon!
Waarom heeft hij zich niet gewend tot zijn minister, Suzy Camelia-Römer, die de portefeuille Verkeer en Vervoer beheert en haar gevraagd iets te doen aan het onderhoud van onze bushaltes zodat mensen altijd in de schaduw kunnen wachten op de bus? En zo zijn er nog zoveel andere zaken die aangepakt zouden kunnen worden om mensen tegen de zon te beschermen, mensen die echt het risico lopen huidkanker te krijgen zoals de arbeiders die aan onze wegen en rotondes werken. Dan zou hij iets zinvols hebben gedaan in plaats van met zo’n flutvoorstel te komen waar gewone mensen hun schouders over ophalen. Ik vraag me af waar de prioriteiten van de fractievoorzitter van de PNP liggen.
Ik wil daarom parafraseren op de leuze van de campagne van de PNP voor de verkiezingen voor een nieuw Statencollege. ‘Hunto nos por’ en eraan toevoegen: Hunto nos por i hunto duna Suzy e oportunidad pa e sigui i termina su bon trabounan pa nos pueblo.
Helga Mensing (dit jaar alweer 46 jaar lid van de PNP),
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).