Soms vraag ik mij af wat je nodig hebt om politicus te worden, volgens mij moet het je absoluut niets schelen wat er met de bevolking gebeurt want uiteindelijk ben je daar niet om voor de bevolking op te treden maar om binnen vier jaar binnen te zijn. En niet te vergeten, je moet een hart van steen hebben en een plaat voor je hoofd.
Er zou woensdag een wekelijkse persconferentie van de regering zijn om de laatste ontwikkelingen aan de pers door te geven. Noem het een ‘progress report’ als je wilt. Het werd afgelast omdat de regering niets te melden had.
Raar want je kunt geen krant openslaan of de radio of de televisie aandoen of iedereen heeft het over het zikavirus. De World Health Organization heeft in allerijl een spoedvergadering in Genève uitgeroepen om het probleem aan te kaarten.
Ik denk dat onze politici niet op tijd hiervan op de hoogte waren anders was er gegarandeerd een hele delegatie naar Genève vertrokken, allemaal businessclass natuurlijk want we willen niet onderdoen voor de vertegenwoordigers van de rijke landen.
Dagelijks zien we foto’s op de sociale media van baby’s die geboren worden met afwijkingen, allemaal het gevolg van dat virus en wat doen wij? Wij steken onze kop in het zand, heffen een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was.
Deden we dat ook niet met de chikungunya-epidemie waar vandaag de dag mensen nog last van hebben? Dat waren 10.000 zieken. ‘What about’ het dioxinedrama; zegt, nota bene, een arts: ,,Ach is niet zo erg, snij het vet maar er af en eet maar lekker die saté ku batata op.”
Vergeet niet de fluoridevergiftiging van ons water, wat nog steeds doorgaat terwijl men overal in Amerika ophoudt met fluor aan het water toe te voegen. Laten we het niet over de Isla hebben, want ze durven de naam niet eens te noemen; want stel je voor dat iemand een rechtszaak begint en enkele miljoenen claim wint, dan zal de regering dat moeten betalen, want ze waren zo dom geweest om in het contract met de Isla een regel op te nemen dat de Isla niet aansprakelijk is voor alle claims en dat Curaçao die claims moet betalen, niet PdVSA!
De regering offert jaarlijks 18 mensenlevens op en de levens van 3.000 scholieren die onder de rook naar school gaan omdat ze bang zijn om tegen de Isla op te treden. Isla kwam met een zoethoudertje en bood airco’s aan alsof dat de giftige lucht tegenhoudt.
Hoeveel baby’s zullen er nu opgeofferd worden, en vergeet niet, die baby’s die met afwijkingen geboren worden zullen voor de rest van hun leven medische zorg nodig hebben, wat zal dat ons gaan kosten?
Wat gaat er nou gebeuren? Een of andere bloedzuiger zal dit wel gaan gebruiken om een paar zieltjes te winnen voor de volgende verkiezingen en gaan doen alsof ze héél erg in geïnteresseerd zijn en gaan iedereen beschuldigen dat er niets gebeurt en zij wel goed bezig zijn, maar dat zijn we wel gewend van de clowns en we hebben ze door.
Maar ja het kan hun niets schelen want mochten ze bij de volgende verkiezingen niet terugkomen, krijgen ze ‘n goed betaalde luizenbaan bij een van de nv’s van de regering en zullen dan in de schaduw blijven totdat ze met een vet pensioen gaan.
Ik blijf lachen op deze klip want zolang het niet een van hun familieleden treft gaat het gewoon door en laten ze duidelijk zien dat ze niet geschikt zijn voor de baan waar ze voor aangesteld zijn omdat je hier niet aangenomen wordt voor jouw talenten maar voor jouw politieke connecties.
Arthur Donker, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).