Dit is nu een goed voorbeeld om te laten zien hoe het land Curaçao een nieuw ziekenhuis voor de komende tientallen jaren gaat neerzetten in ons nieuwe land. Uitgangspunt daarin zijn in mijn ogen twee dingen. Ten eerste moet het deel uit maken van het totale gezondheidsplan voor de komende jaren en ten tweede moet het ziekenhuis een eigen Curaçaos ontwerp worden, ontworpen door onze eigen architecten en gebouwd door onze eigen aannemers.
Uitgaande van dit fundament kan daar waar nodig expertise ingehuurd worden. Dit uitgangspunt staat in mijn ogen 180 graden op wat ik tot nu toe lees in de krant, daar is het uitgangspunt een Deventer variant met Nederlandse architecten, buitenlandse aannemer(s) en inhuren van lokale vakmensen daar waar nodig. Niks geen Deventer variant, maar echt een eigen tropisch Curaçaos ontwerp rekening houdend met alle lokale omstandigheden, waar we zelf trots op kunnen zijn.
Wij hebben genoeg academisch niveau in huis om ons eigen uitgangspunt in te vullen. Dit is in mijn ogen de eerste grote uitdaging voor deze coalitie om te laten zien dat we het inderdaad zelf kunnen. Hierin zit alles verwerkt zoals bestuur, transparantie, financiën, infrastructuur, organisatie, werkgelegenheid en efficiency om zeg maar zelf een klein dorp op te zetten. Steunend op eigen kracht en inhuren daar waar nodig en nogmaals niet andersom.

Henk Pasman, Curaçao

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.