Ik kreeg net een flyer te zien van het Openbaar Ministerie die ze ‘A night to remember’ hebben genoemd, om zo het startsein te geven van de jacht op stagiaires die partydrugs gebruiken.
Waarom ik het een jacht noem? Om de simpele reden dat ze alleen op een bepaalde doelgroep gaan jagen terwijl het probleem niet alleen bij die groep speelt maar overal.
Volgens mij is dit discriminerend maar ja, als we op die toer gaan zullen we zeker eindigen bij Tula en het slavernijverleden en weet ik wat allemaal nog meer en dan wordt het een discussie zonder einde.
Als je 10 xtc-pillen bij je hebt ga je twee maanden de gevangenis in. Weten deze mensen niet dat je aan een pil al genoeg hebt voor de hele avond? Wat moet je in godsnaam doen met 10 pillen?
Maar ja, iemand moet doen alsof ze goed bezig zijn want, laten we eerlijk zijn, ons vertrouwen in het Openbare Ministerie is niet iets waar je over naar huis schrijft en loopt dagelijks deuken op. Nog steeds hebben we de indruk dat er niets gebeurt in de grote zaken waar iedereen verwacht had dat die allang aan bot zouden komen maar waarmee niets gebeurt.
De verdachten lopen nog steeds dansend en feestend rond en smijten met geld alsof ze de Miami Lotto gewonnen hebben en iedereen weet dat met wat ze verdienen zij er onmogelijk zo’n levensstijl op na kunnen houden.
Dus laten we nou onze geloofwaardigheid een beetje opkrikken en de jacht gaan openen op stagiaires. Ik blijf lachen op deze klip want ik vraag me af, hebben deze mensen écht niets beters te doen?
Arthur Donker,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).