Op Curaçao slaat de ‘Hobby-politiek’ helemaal door. Ben je het niet eens met je partij, dan start je gewoon je eigen partij. Een veelvoud van partijen gaan de komende verkiezingen een poging wagen, waarbij de bevolking door de bomen het bos niet meer ziet! En na de verkiezingen gaan we op de blaren zitten. Dan moet er een coalitie gevormd worden met 4, 5 of misschien 6 partijen, die allemaal zo veel mogelijk eigen belang eruit willen halen. Op Curaçao zit je niet in de politiek om het eiland en zijn bevolking te dienen! Nee hoor, eigen belang en dat van de vriendjes. En deze versnippering en mentaliteit maakt ons eiland langzaam kapot. Dan zijn die Arubanen toch veel slimmer! Zij regeren met één partij. Ook de Verenigde Staten met ruim 300 miljoen mensen hebben een partij in de regering. Wij moeten zo snel mogelijk het Nederlandse kiessysteem over de helling gooien. Hier op Curaçao werkt het niet! Welke politicus durft de knuppel in het hoenderhok te gooien?

Joost Pronk,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).