Op Curaçao slaat de ‘Hobby-politiek’ helemaal door. Ben je het niet eens met je partij, dan start je gewoon je eigen partij. Een veelvoud van partijen gaan de komende verkiezingen een poging wagen, waarbij de bevolking door de bomen het bos niet meer ziet! En na de verkiezingen gaan we op de blaren zitten. Dan moet er een coalitie gevormd worden met 4, 5 of misschien 6 partijen, die allemaal zo veel mogelijk eigen belang eruit willen halen. Op Curaçao zit je niet in de politiek om het eiland en zijn bevolking te dienen! Nee hoor, eigen belang en dat van de vriendjes. En deze versnippering en mentaliteit maakt ons eiland langzaam kapot. Dan zijn die Arubanen toch veel slimmer! Zij regeren met één partij. Ook de Verenigde Staten met ruim 300 miljoen mensen hebben een partij in de regering. Wij moeten zo snel mogelijk het Nederlandse kiessysteem over de helling gooien. Hier op Curaçao werkt het niet! Welke politicus durft de knuppel in het hoenderhok te gooien?

Joost Pronk,
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.