Ik moest lachen toen ik de aankondiging las dat kabinet Whiteman ons de volgende 10 maanden zal gaan leiden, want hier is een man die in het verleden als minister van Volksgezondheid in de Isla-zaak, letterlijk de bevolking heeft laten stikken in de rook. En hij moet nou als crisismanager gaan optreden? Hier is een man wiens eerste daad was om een flesje Curaçao-likeur aan te paus te gaan aanbieden, natuurlijk in gezelschap van de gravin van het Curaçaohuis, de controversiële madam Wiels. En hij moet in deze moeilijke tijden als een baken in de duisternis deze partyboot genaamd Curaçao door een woeste verkiezingszee naar een veilige haven sturen? En wat doen wij? We maken ons druk over een kleine groep mediageile profiteurs die op advies van Peppie van de Rebellenclub, zich zorgen maken of Zwarte Piet wél of niet zwart genoeg is want ze hebben het vermoeden dat Tula zich in zijn graf om zal draaien. Het is wel frappant dat als een kleine groep mensen iets niet goed vindt men gelijk de rassenkaart met een koloniale inzet gaat spelen, want dat spreekt de mensen hier schijnbaar wel aan. En een ding snap ik niet, Zwarte Piet, roet of niet, schijnbaar is zwart toch niet goed want als ik zo de foto’s zie van grote sterren zoals Michael Jackson, Beyoncé, Nicki Menaj en baseballsterren zoals Sammy Sosa, die verbleken hun huid dusdanig dat ze neonwit zijn en liefst nog met blond haar. Er is niets mooiers dan de glimlach op het gezicht van een kind, een happy zorgeloos kind, daar leven we als ouders voor en kinderen kennen geen discriminatie, dat wordt hun door hun ouders ingeprent en die kleintjes weten niet eens dat Tula bestaat. Als je het geluk van een kind afpakt dan ben je als volwassenen fout en egoïstisch bezig en dan mag je voor mijn part jouw minderwaardigheidscomplexen ergens anders gaan uitleven maar niet op een onschuldig kind. Misschien moet premier Whiteman zich op dat Zwarte Piet-probleem gaan storten om te kijken of we volgend jaar wel of geen Sinterklaas gaan vieren want schijnbaar is dat een groter probleem dan een land met een economie die muurvast zit en voorlopig geen vooruitgang zal zien.
Arthur Donker,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).