De toekomstige premier van Curaçao heet Gerrit Schotte. En hoewel velen net als ik er niet mee eens zullen zijn, zal zijn partij als grootste uit de bus komen. De redenen hiervoor zijn duidelijk. Na het matige optreden van de inmiddels demissionaire regering zullen velen het stembureau mijden. Het geloof in de politiek heeft zijn dieptepunt bereikt. Groot deel van het volk blijft gefrustreerd achter. Schotte zal zijn beste pak uit de kast halen en dit in combinatie met zijn charme en natuurlijke charisma de harten van velen stelen. Hij zal grappen maken in talkshows, mensen op straat omhelzen en niet te vergeten de traditionele campagnestunt: baby’s over hun bol aaien. Daarnaast zal hij alle beschuldigingen in zijn richting tegenspreken en die verwijzen naar het rijk der fabelen. Van alles zal hij de schuld geven aan de vorige regering of Nederland. Dit laatste zal in de nu al verdeelde samenleving inslaan als een bom. De niet-stemmers zullen zich verschuilen achter hun satelliettelevisie en andere hobby’s en bij verjaardagfeesten hun teleurstelling over de huidige gang spuien. Maar verder dan dat zal het ook niet komen. En in geval Schotte toch veroordeeld zal worden dan zal hij altijd een marionet vinden die hij vanuit zijn bewaarhuis, kan bespelen. Niks nieuws. We hebben dit fenomeen al eerder meegemaakt.
Maar een deel van de bevolking van Curaçao heeft toegang tot Facebook. Dus al zou iedereen die dit verhaal leest achter zijn luie stoel dit verhaal ‘sharen’, dan nog zal het alleen die mensen bereiken waarvan een groot deel Facebook eerder gebruikt om grappige films of ‘leuke’ dingen te melden dan weer een zwaarmoedig verhaal over politiek te gaan lezen. De rest van de bevolking zonder toegang tot internet, kijkt wel televisie, luistert naar de radio en leest de grote kranten. Daar zal hij goed gebruik van maken.
We zitten nu in het oog van de orkaan, de grote klap moet nog komen.
Het spreekwoord luidt: een gewaarschuwd man telt voor twee.
Niks doen is dus geen optie!
Orlando Meulens,
Nederland

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).