In het artikel ‘Pietermaai...hoe recht krom kan zijn’ van Ir. Michael Newton geeft deze bekende en deskundige stedenbouwkundige heel goed weer dat wij op ons eiland voor vernieuwing helaas niet altijd op de medewerking van onze regering en ons parlement kunnen rekenen, maar dat het particulier initiatief hiervoor onontbeerlijk is.
Als kleindochter van W.F.G. Mensing en als dochter van M.A. Mensing, die beiden geboren en getogen zijn in een historisch pand in Pietermaai en waar ik in mijn jeugd regelmatig vertoefde, ben ik zo blij dat er eindelijk ondernemers bezig zijn deze wijk die vroeger voornaam en mooi was en later helemaal in verval is geraakt weer in oude glorie te herstellen, wat zeg ik, tot een prachtwijk te maken. Ik citeer: ,,Toen de ondernemers begonnen werd de wijk grotendeels bewoond door drugsverslaafden of waren de panden volledige ruïnes, verlaten door de voormalige lokale bewoners. Diverse stegen, waar sommigen zich nu al geruime tijd druk over maken daar ze afgesloten zouden zijn, wat al enige tijd niet meer het geval is, waren 15 jaar geleden volstrekt onbegaanbaar daar ze versperd waren door puinheuvels van ingestorte pandjes.”
Heel jammer dus dat wij dan ons uiterste best doen deze enthousiaste investeerders met hun creatieve ideeën zo veel mogelijk te dwarsbomen bij de uitvoering van hun plannen. Pietermaai is hier een sprekend voorbeeld van, hetgeen heel duidelijk gemaakt wordt in het artikel van Newton. Natuurlijk zal Jewel Investment wel eens fouten hebben gemaakt tijdens de renovatie die al 15 jaar aan de gang is, maar kijk eens wat ze bereikt hebben. Ze hebben deze in verval geraakte wijk weer leuk gemaakt en tot leven gebracht. En...de criminaliteit en drugsoverlast zijn sterk teruggedrongen.
Een grote prestatie toch... door hun grote doorzettingsvermogen hebben ze toch hun ideeën vorm kunnen geven. Helaas heeft onze overheid niet altijd adequaat meegewerkt en is zij niet altijd haar afspraken nagekomen.
Ik ben deze investeerders en bouwers zo dankbaar dat zij doorgaan, ondanks de regelmatige tegenwerking van mensen die jaloers zijn op hun succes en bijvoorbeeld Statenleden als Humphrey Davelaar, tevens partijleider van de PNP, die met zijn opmerkingen nadat hij deze wijk bezocht heeft de investeerders wil boycotten en denkt op deze manier te scoren.
Met de dag maakt Humphrey Davelaar het mij met zijn immer misplaatste opmerkingen steeds moeilijker om hem te steunen als leider van een partij waar ik al 45 lid van ben, ik word soms moedeloos van zijn uitspraken.
Laat de mensen van Jewel doorgaan met hun prima werk...wij hebben er weer een prachtwijk bij waar niet alleen geleefd wordt, maar waar het gezellig is, veilig is en een unieke ambiente heerst die niet alleen voor de toeristen maar ook voor ons, Curaçaoënaars, fantastisch is om te beleven.
Helga Mensing
(voelt zich een beetje yu di Pietermaai)


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).