Er moet nu echt een einde aan komen! Smoc met haar ‘close friends’ waaronder ook bepaalde media, hebben niks anders op het oog dan om Curaçao op haar knieën te krijgen en ons in alle opzichten afhankelijk te maken van Nederland. In het verleden heb ik daar al over geschreven. De lui van de Smoc en in haar kielzog enkele gelijkgestelden, hadden en hebben nog steeds een dubbele agenda. Natuurlijk zijn er mensen onder de rook (vroeger vanwege de Shell, nu vanwege PdVSA), die stank in hun longen, met als gevolg ademhalingsproblemen krijgen. Daarover geen twijfel en dus geen onnodige discussie hieromtrent voeren. De werkzaamheden om dat probleem op te lossen moeten onverminderd doorgang vinden en hopelijk door noodzakelijke investeringen in de raffinaderij in de nabije toekomst, zal dit helemaal verholpen worden. Maar gedragingen van Smoc, het constant druk blijven uitoefenen tot in de Staten-Generaal der Nederlanden toe, om op Curaçao op te treden, (blijkbaar ervan uitgaande dat we nog steeds hun kolonie zijn), kan echt niet meer door de beugel. Nu willen ze ook voor veel geld overgaan tot executoriaal beslag om duidelijk hun verborgen agenda voor eenieder te openbaren. Eigen belang toch, of vergis ik me? De mensen van Wishi, Marchena en omstreken liggen in werkelijkheid Smoc helemaal niet aan het hart; het is hun eigen agenda die een rol blijft spelen en dat is al het mogelijke doen opdat de Isla zo snel mogelijk haar deuren voorgoed sluit of anders zo veel mogelijk boetegeld voor henzelf binnen halen. De Curaçaose economie die toch al diep in het slop zit, helemaal kapot maken en een groot gedeelte van de Curaçaose bevolking die het nu al moeilijk heeft, verder laten creperen. Dat is natuurlijk een zeer gevaarlijk spelletje dat door Smoc c.s. gespeeld wordt.
Humphrey W. Josefa MBA, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).