Sinds enige tijd wordt in deze krant het begrip ‘gevoelstemperatuur’ gehanteerd en wat blijkt? Die ligt hier de laatste dagen hoger dan de feitelijke luchttemperatuur. Terwijl dat in Nederland de laatste dagen juist andersom is. Rara hoe kan dat?
We nemen de proef op de som: zet in je kamer de ventilator aan, sta in de luchtstroom en het voelt frisser. De gevoelstemperatuur is gedaald. Zet er vervolgens een luchtbevochtiger naast, sta opnieuw in de luchtstroom en het voelt warmer. De gevoelstemperatuur is gestegen. Dat laatste is wat hier de laatste tijd plaats vindt. Wandel in Suriname door het oerwoud en je voelt hetzelfde. Waarom legt die deskundige van het weerbericht dit niet even voor ons uit? Ik zuig het maar uit mijn duim, weet ik veel.
Carlos Weeber,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).