Na het prijsgeven van bouwtekeningen van de nieuwe gevangenis van Bonaire, nu dit verhaal over te warme metalen containers in de bestaande inrichting. Tijdens de Vietnamoorlog werden die ook gebruikt voor krijgsgevangenen. In de zon liep de binnentemperatuur op tot 60 graden. Op Bonaire is het volgens het krantenbericht binnen 32 graden, staan ze goed op de wind, zijn goed geventileerd, hebben ventilatoren en de gasten krijgen ijsblokken aangereikt. Desondanks wordt er geklaagd. Is er goed gemeten? In Bonaire is het overdag buiten in de schaduw 32 graden. Dat het in de container even fris is als buiten is uitgesloten, tenzij kunstmatig gekoeld. Zon doet de binnentemperatuur onmiddellijk stijgen en het menselijk lichaam werkt als kachel. Misschien stikt het van gedetineerden die het op Bonaire altijd te warm hebben.
Carlos Weeber,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).