Zou het zo zijn gegaan?
,,... Maar we kunnen haar niet wegsturen, ik heb gewoon veel aan haar te danken.... Dat… weten we wel inmiddels! Ik ben wel een beetje ‘pissed off’. Ik ben op het moment goed op dreef en dan krijgen we dit voor de kiezen, dankzij jullie. … Hoezo jullie, ik gedraag mij vrij netjes, al zeg ik het zelf. Laatst hadden we ook zo’n incident met één van onze mensen en we hebben het keurig opgelost. Hij heeft zelf ontslag genomen.... Hé jongens... wacht eens even.... Ik heb een idee! We creëren een motie waarin we haar onder curatele stellen.... Hé goed plan. Je bent echt intelligent. Wat dacht je... ik kan dat later in een persbericht bevestigen.... Met iets als ... ‘Iedereen hoort zelf de verantwoordelijkheid te dragen voor zijn mensen.’ Was ik daarmee mijn handen schoon.... Het verbaast me hoe snel jij het politieke spel begint door te krijgen. Pluimpje! … En ik heb daar een mannetje, of beter gezegd een vrouwtje voor.... Hoe bedoel je? ... Nou, zoals ik het zeg. Iemand om haar in de gaten te houden. … Nou haar kennende, accepteert ze dat niet zomaar… Nou ik denk het wel. Ze heeft genoeg shit over zich heen gehad de laatste tijd dat ze zich wel koest zal houden. En bovendien, die journalist zal haar niet met rust laten en dat weet ze.... Goed plan jongens. Men zal over het algemeen niet blij zijn met deze motie, maar het geeft ons in ieder geval een jaar de tijd om het vertrouwen te herwinnen. Ik kan dan nog wat wegen laten maken en huizen bouwen en niet te vergeten het ziekenhuis moet ook door.... Ja, ja. En ik begin voet aan de grond te krijgen bij de financiële instellingen. Heb al een grote vis binnen. Ja, briljant! En ik kan mijn olieplannen verder afronden.... En ik mijn economisch plan. Er staan nog wat vliegmaatschappijen in de ‘pipeline’.... Maar jongens, één ding moeten we niet vergeten: we hebben wel één jaar de tijd... Dat hoeft geen probleem te zijn. Uit ervaring weet ik dat het Curaçaose volk last heeft van kortetermijngeheugen. Volgend jaar zijn ze dit incident al totaal vergeten. Oké, tot straks in de Staten.... Ik ga eerst wat eten. Heb honger gekregen door dit gesprek...”
Orlando Meulens, Nederland

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).