Ik feliciteer het Platform Dierenwelzijn Curaçao (PDC) met het ophalen van 11.058 handtekeningen met de petitie voor beter dierenwelzijn. Dit is echter niet de grootste handtekeningenactie ooit op Curaçao gehouden, zoals de organisatie meent in verklaringen aan de pers.
In maart 1998 werden in anderhalve week tijd door tientallen vrijwilligers bij supermarkten en toko’s maar liefst 16.584 handtekeningen vergaard van personen van stemgerechtigde leeftijd (18 jaar of ouder) voor een urgente petitie tegen de voorgenomen verlenging, per 1 januari 1999, van de Economische Protectie voor lokale fabrieken (ook bekend als het Marktprotectie-beleid). Deze actie werd indertijd omschreven als ‘een democratische actie die zijn gelijke niet heeft in de Antillen’. Met het behaalde aantal ondertekenaars zou deze ‘consumentenpartij’ als tweede grootste partij uit de bus zijn gekomen met 3 zetels, na PAR (toen de grootste politieke partij met 18.983 stemmen /4 Statenzetels),
Op 31 maart 1998 werden deze petitie en twee dikke mappen met de 16.584 handtekeningen in Fort Amsterdam door een delegatie van de Verenigingen van Importeurs (BVCA) en Supermarkten (Suveco) overhandigd aan de toenmalig minister-president Miguel Pourier en de staatssecretaris voor Economische Zaken Daniël Hassell. Ondanks het grote aantal ondertekenaars, werd de stem van de consument in deze petitie door de politiek ‘doodgezwegen’.
We mogen hopen dat dit niet het geval zal zijn met de petitie voor het nobele doel van beter dierenwelzijn. Ik wens de PDC en de andere dierenorganisaties die dit initiatief hebben ondersteund dan ook veel sterkte met het bereiken van de door hen gestelde doelen!


Ronald Posner, Curaçao

 

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).