Op Facebook krijg je de vraag: ,,What’s on your mind?”
En dat prikkelt mij soms om iets van m’n hart te schrijven.
Maar nu doe ik het liever als ingezonden!
De volgende zaken zitten mij bijzonder dwars:
Het ‘geniale’ Discriminerende Diploma-Onderwijssysteem uit de koker van onze minister van Onderwijs. Hoe verzin je dat in 2015?
De ‘geniale’ ‘Witwaspraktijk’ van de Nieuwe Post inzake het discriminerende postafhaalsysteem.
De ‘geniale’ overheidstruc om via de tank geld te stelen, zonder dat de olieprijs noemenswaardig omhoog is gegaan.
Zo, dat weet u dat ook weer.
Uitleg nodig?
Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg.
Over punt 1: om van te rillen; we zitten nu op de beruchte afglijbaan van ons onderwijsstelsel. Twee verschillende diploma’s: de keuze moet toch bij de leerling liggen en niet bij de school? De leerling beslist over zijn/haar toekomst. De overheid moet faciliteren en die overheid blijft in gebreke. Schande! Je creëert alweer elitescholen en scholen, die door de overheid verplicht achtergesteld worden.
Over punt 2: de Nieuwe Post (ach, hadden we nog maar die goeie oude Post) tovert, samen met de daarboven achter zijn kantoor zittende minister, het lelijkste konijn uit de toverhoed: alle bewoners van ons eiland moeten zich in een daarvoor bestemd ‘community centre’ laten registreren om dan altijd zelf hun post op te halen. Niets meer aan huis. Een familielid van mij zat daarvoor meer dan 2 uren om zijn beurt af te wachten. Hoe krijgen zij het voor elkaar! Foei! Oh ja, op navraag, als je hulpbehoevend bent, kun je iemand een volmacht geven. Heel gevaarlijk! De bank stuurt je via de Post je bankkaart, maar die hoeft je nooit te bereiken, is allang in verkeerde handen. Weg vertrouwen. Betalen wij daarvoor belastingen?
Over punt 3: de makke schapen als u en ik, gaan over een paar dagen eventjes 29 cent meer per liter betalen. Het wordt hoe langer hoe gekker. Volgens mijn gezonde ‘kunukuverstand’ is de olieprijs niet noemenswaardig gestegen, waarom dan nu weer 29 cent per liter meer betalen? De vorige maand ook al omhoog gegaan. Vandaag was ik lang op straat en ik zal maar niet de verwensingen aan het bevoegde adres hier neerzetten. Overheidsklungels, hoe spelen jullie dit allemaal voor elkaar.
Ds. Jan Jonkman,
Curaçao

ADletters logo

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).