Op de voorpagina van de maandageditie van het Antilliaans Dagblad stonden kleurrijke plaatjes van 5.000 wandelaars, die op zondagmorgen wandelend in de zon kleurenpoeder in de lucht gooiden. Nu gun ik het deze mensen graag om zich op die manier te vermaken.
Wat ik echter onverteerbaar vind, is dat de organisatoren het nodig vonden om zondagnacht om 5.00 uur deze ‘kleurenwandeling’ in diepe duisternis te openen met een lawaai-explosie, die velen in Otrobanda wakker maakten!
Men had kennelijk een ‘geluidsbatterij’ in de buurt van Holiday Beach Hotel geparkeerd, die kilometers ver te horen was door het spelen van een modern soort muziek gepaard gaande met trommels. Wij zijn gewend aan het lawaaivolume van de carnavalsoptochten, maar dat valt in het niet, bij wat men nu produceerde! Hopelijk hebben de ‘vroegkomers’ geen gehoorbeschadiging opgelopen!
Wij wonen hemelsbreed op een afstand van ruim 400 meter vanaf het Holiday Beach Hotel en ik schatte het lawaaivolume op 80 decibel in onze slaapkamer.
Mijn echtgenote, niet wetende wat dit inhield, belde de politie. Na korte tijd stopte de geweldige herrie en kennelijk toen de politie was verdwenen, werd het geluid weer op maximum gezet, afgewisseld door een luide spreker en pas om half negen stopte het geluidsgeweld.
Het verkeer werd omgeleid en raasde met lawaai door de overigens rustige straat waar wij wonen. Later was er nog een rumoerig feest bij ‘Karchi 60+’ van 11.00 uur tot 18.30 uur in onze straat en wij zagen het einde van deze ‘rustdag’ met vreugde tegemoet.
Hoe de toeristen in Holiday Beach Hotel dit muzikale geweld hebben doorstaan is niet bekend, maar ik ben van mening, dat de autoriteiten aan het afgeven van vergunningen tot feestelijkheden de voorwaarden moeten verbinden, dat gedurende het tijdsbestek van 23.00 uur ‘s avonds tot 7.00 uur ‘s morgen de nachtrust moet worden gerespecteerd. Vele mensen hebben een drukke werkweek achter de rug, voorts dient de nachtrust van zieken en oude van dagen in acht te worden genomen.
Ofschoon in dit geval het aantal deelnemers indrukwekkend lijkt, betreft het maar 3,5 procent van de bevolking van Curaçao.
J.M. Kooijman,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).