Bekijk de website www.curports.com eens en stem dan voor de naam ‘Caiquetio’. Dat kan de naam worden van de nieuwe pier die Curaçao gaat bouwen en waar de grote toeristenschepen dan gaan aanmeren. De Caiquetios waren een zachtaardig volk dat hier vreedzaam leefde en eigenaar was van Crasao. De Caiquetios mengden zich met Spanjaarden, die hier indertijd woonden en later met Afrikanen die hier zijn geïmporteerd.
De tijd is aangebroken om het volk van de Caiquetios te eren en een plaats te geven op hun eiland, zodat ze niet worden vergeten. Drie namen zijn gekozen uit alle inzendingen. De andere twee namen zijn al goed vertegenwoordigd bij verschillende benoemingen.
Neem even de tijd en stem via jouw computer of smartphone en deel dit bericht met anderen. Wees solidair en help ons Curaçao groot te maken. Laten wij hopen dat zij ‘Kaiketio’ in het Papiaments schrijven. Natuurlijk heb ik dat al gevraagd.

Rogelio Chirino, Curaçao

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).