In deel 1 van het ingezonden stuk werd ik (alsmede parlementslid Omayra Leeflang) met ongefundeerde insinuaties door mevrouw Marguérite Nahar erbij gesleept in haar verdediging van ene minister en diens politieke partij, bij hun poging tot ‘character assassination’ van Maurice Adriaens. Was mij erbij te betrekken, niet persoonlijk? Verwacht dan dat de bal teruggekaatst wordt.

Mocht ik de indruk gewekt hebben dat ik iets tegen Insel Air heb, dan is dit niet mijn bedoeling geweest. Ik bedank Insel Air en al haar medewerkers voor wat zij, iedere dag weer, voor ons eiland betekenen. Ik bedank Insel Air ook voor het in dienst nemen van een deel van de ex-DAE-employees. Op zijn beurt heeft de Curaçao Airport Holding (CAH) Insel Air bijgestaan toen Curaçao Airport Partners (CAP) op het punt stond de stekker van Insel Air eruit te trekken. Ik ben ontzettend blij dat wij dat toen gedaan hebben. Zo ver over Insel Air.

Ten aanzien van Air Berlin klopt hetgeen Marguérite in deel 3 geschreven heeft, geenszins met de waarheid. Er is absoluut niets van waar dat, ,,(…) was de RvC naderhand gedwongen die stoelengarantie goed te keuren omdat anders de Holding zou blootstaan aan schadevergoedingsvordering van Air Berlin.” Dit is kolder. Zoals ik reeds in deel 2 heb uitgelegd, het is de CTB die met potentiele luchtvaartmaatschappijen (met of zonder de minister erbij) onderhandelt en niet CAH, dus hoe zou CAH ooit bloot gestaan kunnen hebben aan een schadevergoedingsvordering? Really!

Mocht het waar zijn, zoals Marguérite pretendeert, dat Air Berlin geen gunstige impact heeft gehad op de economie van Curaçao, vraagt u zichzelf dan af waarom drie jaar en drie andere ministers verder, Air Berlin nog steeds mag vliegen! De Canadese markt mag ook niet vergeten worden. Nasser Hakim en de CTB verdienen meer dan een schouderklopje voor het naar binnen halen van Air Canada in 2011. Ga slechts na hoe de Canadese markt gegroeid is, zowel in aantal passagiers als airlines (vanuit Toronto en Montreal).

Wat het ruimtereizenproject betreft zal ik, ter bescherming van haarzelf en derden die er niets mee te maken hebben, niet verder op ingaan, anders dan te zeggen dat het geld wordt terugbetaald.

Het is ook zo dat sinds haar aftreden als voorzitter van de ‘Gemengde Taskforce Spaceport’, tot aan de dag van vandaag, zij geen gelegenheid voorbij heeft laten gaan haar hulp aan te bieden om Maurice Adriaens een kopje kleiner te maken.

Rudy Sprock,

Curaçao 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).